Grönt kort – MP vill införa nytt straff inom fotbollen för att värna gräset!

Grönt kort – MP vill införa nytt straff inom fotbollen för att värna gräset!

Miljöaktivister med Miljöpartiet som drivande part vill skydda gräset på fotbollsplaner och inför nu ett nytt straff!

Ett rött kort i fotbollsallsvenskan innebär utvisning och avstängning minst en match.
Ett gult kort kallas varning och vid två gula kort under en match blir man utvisad.

Nu kommer ett nytt kort – Grönt!

Nu införs ett nytt varningskort i Allsvenskan och underliggande serier.

Miljöaktivister med Miljöpartiet som drivande part vill skydda gräset på våra fotbollsplaner och vill nu införa nu ett nytt straff!

Ett grönt kort!

Det ska utdelas vid extremt våld eller oaktsamhet mot underlaget på våra fotbollsplaner.

– Som sjuksköterska informerar jag om hälsorisker. I ICN:s etiska kod står det tydligt att vi har ett ansvar för miljön, klimatet och allt grönt. Vi kan inte skilja människan från omgivningen. Jag kan inte ta hand om mina patienter utan att ta hand om naturen/planeten/fotbollsplanerna, säger enligt uppgift Elisabeth Fritzldottir, tidigare känd för att ha smetat röd färg på en tavla av konstnären Monet på Nationalmuseum.

Nya miljöregler och straff inom fotbollen!

Grästuvor som rivs upp av mistag vid vanliga tacklingar ska inte beivras men om attacken mot gräset ses som avsiktlig ska ett grönt kort utdelas.

Vid två gröna kort under en match ska spelaren utvisas i 32 minuter. Straffet är beräknat på tiden det tar för gräset att återhämta sig från det psykologiska traumat attacken medfört. Förslag finns för grövre/längre straff eftersom det tar längre tid för tuvan att återhämta sig från det fysiska traumat.

Vid en ren attack mot gräset, utan motståndare i närheten, ska två kort delas ut direkt och spelaren blir avstängd i en match utöver utvisningen. Spelaren måste då dessutom närvara en vecka vid en gräsodling för att lära känna gräset och förstå skadorna spelaren utsätter gräset för.

Återställ Mittcirkeln

– På det här sättet kan vi återställa mittcirkeln och resten av våra fotbollsplaner och få gräset att må bättre. Vårt nästa steg är att förbjuda dobbar på fotbollsskor. De skadar mer än de hjälper spelarna att få fäste mot planen. Säger en ledare för aktionsgruppen Återställ Mittcirkeln.
– Sanningen är ju att gräset gråter och lider enormt varje gång en dobbförsedd fotbollssko river sönder det sköra livet av våra grässtrån.
– Detta måste få ett slut! Vi föreslår sockeplast som de enda godkända fotbollsskor i framtiden! Dock med plasten ersatt av en algblandning som påminner om plast men som bryts ner naturligt på cirka femton minuter.

Attack mot gräset på konstgräsplaner ska ge samma straff som mot naturgräsplaner i jämlikhetens namn.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärast

T-shirts

TIPSA OSS!

Du är välkommen att tipsa oss om roliga historier, händelser, bilder, videor eller vad som helst!

Tipsa oss här!

Pin It on Pinterest

Share This